Секции

16 April 2024 23:24

Доставят първите нови линейки до два месеца

Здравният министър Кирил Ананиев подписа договор за доставката на 280 нови линейки. Първите от тях ще бъдат доставени до 60 дни. Осигуряването на нови коли за автопарка в Спешна помощ е част от проекта за модернизация на медицинските центрове. Той включва закупуването на общо 400 линейки и ремонт на 27 областни филиала в страната.

Кирил Ананиев – министър на здравеопазването:

„В момента, в системата на Спешната помощ има 651 линейки. При направения преглед на тяхното техническо състояние се установи, че по-голямата част от тях са доста амортизирани. Това, което ще направим с изпълнението на тези два договора, е да подновим и модернизираме две трети от парка на Спешната помощ“.

Новите линейки ще осигурят превоз, наблюдение и интензивни грижи на пациентите. Те са с гаранция 5 години. Сключените договори са на стойност 38 млн. лв. Проектът е част от Оперативна програма „Региони в растеж“

Петя Аврамова – министър на регионалното развитие:

„По нея вече има постигнати 83% договореност, а в процес на изпълнение са 475 проекта“.

Проектът за модернизация на Спешната помощ беше спиран няколко пъти заради обжалвания. След като процедурата за избор на изпълнител все пак тръгна успешно се оказа, че нито една фирма не предлага доставката на 120 високопроходими медицински автомобили. Обществената поръчка ще бъде отново обявена в началото на следващия месец.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче