Секции

26 April 2024 02:03

Патриотите решават ще издигнат ли кандидат за вицепремиер

Коалиционният съвет на „Обединените патриоти“ решава днес ще издигнат ли кандидат за заместник министър-председател на мястото на Валери Симеонов и кой ще бъде той. Трябва да има четвърти вицепремиер и ако НФСБ предложат заместник на Валери Симеонов ние ще го подкрепим. Това заяви в ефира на тв Европа вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Очаква се още на днешното заседание патриотите да обсъдят предложението на лидера на Атака Волен Сидеров, който счита, че председателят на ВМРО Красимир Каракачанов също трябва да освободи поста си на заместник на премиера. Подадената оставка на Валери Симеонов доведе до нов трус в малката коалиция. Председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров поиска оттеглянето и на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той от своя страна, заяви че ще подходи творчески към отправеното предложение.

Припомняме, че заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов в кабинета „Борисов 3“ подаде оставка в петък. Това се случи на четвъртата седмица от началото на протестите на майките на лица с увреждания. Вицепремиерът подчерта, че решението му е лично и морално, не е направено под натиск на премиера Борисов и е съгласувано с коалицията „Обединени патриоти“, особено с Красимир Каракачанов. По думите му, то е продиктувано от убеждението му, че медийната кампания срещу него не би трябвало да тежи на кабинета и нежеланието му да става повод за напрежение в управлението.

Скандалът с Валери Симеонов започна точно преди един месец, когато той нарече майките на лица с увреждания „кресливи жени“, а децата им „уж болни“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче