Секции

26 April 2024 00:26

Роднини, приятели и колеги на генерал-майор Нейко Ненов проведоха в негова памет турнир по тенис на корт

Роднини, приятели и колеги на генерал-майор Нейко Ненов се събраха в Пловдив и в негова памет проведоха за четвърти пореден път турнир по любимия му спорт – тенис на корт.

Осем отбора от СВ, ВВС, ВМС, НСО, Фондация „Нейко Ненов”, отбор „Приятели на Нейко Ненов” и за първи път отбор, съставен също от приятели на генерала от Република Сърбия, водиха оспорвани битки за призовите места.

Поради изключителната оспорваност на битките първият състезателен ден завърши късно вечерта, когато бяха определени четирите отбора, достигнали до финала. Това бяха отборите на Сухопътни войски, ВВС, Фондация „Нейко Ненов” и отбор „Приятели на Нейко Ненов“.

Гости на турнира бяха и 12 офицери от гарнизон Болярово - бивши колеги и приятели, с които генерал Ненов е служил в този труден гарнизон.

Турнирът бе открит с прочувствени слова от Станимир Ненов – син на генерал Ненов, към които се присъединиха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и заместник-командира на 68 бригада полковник Иван Райков.

Наградите на призьорите бяха връчени от съпругата на генерала Деспа Ненова, а генерал-майор Попов обяви, че цялостната подготовка и организация на следващия – пети турнир през 2019 г., ще бъде домакинстван от Сухопътните войски.

Генерал-майор Нейко Ненов има впечатляваща военна кариера. В продължение на 29 години военна служба, генерал Ненов последователно преминава през всички командни длъжности от командир на взвод до началник щаб и командир на бригада, в това число в Румъния, Турция, Афганистан и Полша.

От 2002 до 2004 г. той е началник щаб на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.

/Снимка: landforce.armf.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче