Секции

25 April 2024 17:59

„Не на насилието!“ казаха младежите от Карлово и Сопот

С флашмобове "Не на насилието!" младежите от Карлово и Сопот отбелязаха 25 ноември- Международния ден за прекратяване на насилието над жените.

Инициативата е част от проекта на Младежкия информационен център-Карлово "Прегърни ме!", финансиран от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа, целящ превенция на домашното насилие и насилието, основано на пола. Предстои флашмоб и в Клисура на 26 ноември.

От началото на годината 28 жени са били убити от партньора/съпруга си според данни от медиите по обобщение на Българския фонд за жените.

Хиляди живеят в постоянен тормоз и домашно насилие, което се отразява на психиката и здравето, както на преките жертви на насилие, така и на децата в семействата. Затова е време да кажем „Не на насилието!“.

Всеки може да сигнализира на Горещата безплатна телефонна линия за подкрепа и насочване на хора, пострадали от насилие 080018676, ако е свидетел на проява на насилие. Национална Гореща телефонна линия осигурява достъп до помощ за пострадали от домашно насилие и трафик на хора, като насочва пострадалите към социални услуги в цялата страна.

/По информация на Младежки информационен център - Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче