Секции

29 March 2024 10:01

Кметът на село Климент Мано Манов: 12-метровият кръст е символ, който ни идентифицира, свързва, пази и закриля (видео)

В карловското село Климент с тържествен водосвет бе осветен 12-метров кръст в хълмистата местност „Сивриджа“ в Средна гора на 25 ноември - ден, в който отдаваме почит на Св. Климент Охридски – патрон на селото. Въпреки студеното време, за водосвета бяха дошли много климентци и гости.

Кметът Мано Манов откри тържествата, посветени на патрона на селото. Във встъпителното си слово той благодари на всички дарители, с подкрепата на които кръстът е реализиран.

В тържествата участваха народните представители Веска Ненчева и Манол Генов, които дариха икона на Св. Климент Охридски, изработена от Охридско-Дебърската школа по специална поръчка на двамата депутати.

От името на Община Карлово, заместник-кметът Антон Минев дари нафорница, която „да служи за извършване на обреди и даване на нафора на всички православни християни, които посещават храма“. Гости бяха също зам.-кметът Стойо Карагенски и общинският съветник Илиана Лалова.

Музикална и танцова програма изнесоха колективите на читалището в Климент и гайдарският състав от Калофер.

Преди водосвета, за освещаване на кръста, отец Рафаил в храм „Св. Георги“ отслужи Света литургия за здравето на климентци и на цялата енория.

Празничният ден започна с поднасяне на цветя пред мемориалната плоча на Св. Климент Охридски в парк „Старият мегдан“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче