Секции

20 April 2024 06:22

В Социален център „По-добре заедно“ в Карлово ще бъдат оборудвани специализирани зали и кабинети за терапия

В деня на закрилника на децата Свети Стилиян идва добрата новина за децата със специални потребности на Община Карлово.

Ротари клуб-Карлово избра тази година да подкрепи изграждането на сензорна зала за работа с деца с разстройства от аутистичния спектър, кабинети за терапия и зала за срещи на майките на деца със специални потребности.

На благотворителния бал, провел се на 23 ноември 2018г., ротарианците събраха 27 000 лева, с които на приземния етаж на Социален център „По-добре заедно“ в Карлово ще бъдат оборудвани тези специализирани зали и кабинети за терапия. Трогнат от каузата водещият на бала Камен Воденичаров дари средства в подкрепа на идеята.

Община Карлово пое ангажимента да издаде помещенията в готовност за оборудване, а Ротари клуб-Карлово започва работа по международен проект на Фондация „Ротари Интернешънъл“, за да осигури допълнителни средства за обучение на персонал и специализирано оборудване. Изградената сензорна зала и кабинетите ще се ползват от всички нуждаещи се деца и родители, независимо какви социални институции посещават. Социалният център получи едната от картините в търга за новите зали, а децата-ръчно приготвени питки и сладки.

/По информация и снимки: Социален Център "По-добре заедно"/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче