Секции

26 April 2024 02:10

С творческо писане и рисуване бе отбелязана 160- годишнината от смъртта на Райно Попович

В къщата, която е била училището на Райно Попович в Карлово и сега е част от туристически комплекс „Старинно Карлово“, бе отбелязана 160-годишнината от смъртта на българския учител и книжовник от времето на Възраждането.

Ученици от различни класове, които допълнително се обучават в Учебен център „Малкият принц“ с преподавател по български език и литература Христина Томанова – Дамянова с творческо писане, показаха въображение и умение да творят. По зададени опорни изречения те разработиха свои текстове, които бяха прочетени и аплодирани от публика. След това няколко деца направиха рисунки. Участниците са от 7 до 12 клас от училища в Карлово и Сопот.

„Идеята е да покажем как се ражда една история. Учениците не знаят какво предстои. Аз също не знам. Измислям го на момента и това е интересното за тях. Правили сме го. Важен е процесът на създаване, изграждането на образи, как се пишат случки. В разказите им се стремя да има въображение, цветове, сравнения“, споделя предварително Христина Дамянова и допълва ...“Когато човекът го няма физически, след него остава духовната му същност. Затова решихме точно тук и по този начин да отбележим годишнината на един учител и голям българин. И така да почетем паметта му. Инициативата е съвместна с туристически комплекс „Старинно Карлово“, защото атмосферата в този възрожденски дом е различна от ежедневната“.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче