Секции

24 April 2024 05:00

Назначиха директори на две основни училища в Карлово и Розино

След спечелен конкурс на Министерството на образованието и науката, в община Карлово са назначени двама директори. Това са Дарина Стеева, която досега изпълняваше длъжността директор в ОУ „Райно Попович“ – Карлово, и Таня Караколева, която изпълняваше длъжността директор на ОУ „Христо Г. Данов“ в село Розино.

Конкурсът, в който Дарина Стеева и Таня Караколева се представят успешно, е писмен изпит с тест от 50 въпроса, на които трябва да си отговорил поне на половината, за да продължиш напред. Вторият изпит е интервю пред комисия, в която участват представители на МОН, на Районно управление на образованието /РУО/ - Пловдив, на Община Карлово, членовете на обществения съвет на училището и юрист. Всички имат право да задават въпроси на кандидатите.

Директорската работа не е лека, тъй като оглавяващият училището отговаря пряко за цялата административна и финансова дейност, а и основно ръководи образователния и възпитателния процес в поверената му институция.

Директорите и на двете училища споделят, че ще продължат със същото темпо напред. „Започваме подготовка за коледен празник, който ще бъде на 21 декември във физкултурния салон на училището, оповести Дарина Стеева – директор на ОУ „Райно Попович“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако си построил замъци във въздуха, не означава, че си работил напразно; те са точно там, където трябва да бъдат, просто изгради основи под тях.


Хенри Дейвид Торо