Секции

27 April 2024 04:11

Влезе в сила новото разписание на влаковете на „БДЖ – Пътнически превози“

От 9 декември влезе в сила новият график за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“.

Движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на по-чести интервали през 2019 г. Увеличават се влаковете по жп линията Карлово-Пловдив и Пловдив-Карлово. В следобедните часове са пуснати още два влака. Но мотрисата в 16:05 от Пловдив за Карлово и 16:10 от Карлово за Пловдив ще се движи само в работните дни.

От касите на ЖП гара Карлово съобщават, че това е обичайна практика, защото промени в разписанието се прави всяка година през декември. Това разписание е в сила за цялата 2019 година.

През следващата година ще се запази обемът на превозите, заложен в сключения договор с държавата за извършване на обществени превозни услуги. Общо 572 влака ще извършват превоз на пътници, от тях 16 международни бързи влака, 78 бързи влака, 136 пътнически и 342 крайградски пътнически влака.

Подробна информация за новия график ще може да се получи от служителите на гишета „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 0700 10 200 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота.


Джон Ленън