Секции

26 April 2024 14:47

При купуване на електронна винетка внимавайте да не сгрешите регистрационния номер

Продажбата на електронни винетки стартира на 17 декември. Те ще могат да се закупуват от сайта на http://bgtoll.bg и мобилното приложение, както и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат сложени в търговските обекти по цялата републиканската пътна мрежа. Плащането ще става чрез дебитна и кредитна карта. Може да се вземе и с карта за гориво.

Експертите посочват, че когато си купува електронна винетка, особено важно е човек да не сгреши регистрационния номер на автомобила си, както и точно да избере типа винетка и времето, от което иска да бъде валидна. Системата дава възможност човек да направи винетката си валидна до 30 дни от момента, в който реално я закупува.

Ще се извършва и строг контрол от камери, разположени по пътната мрежа и от мобилните екипи на т.н. тол контрол. Водач, който не е купил винетка, ще може да заплати компенсаторна такса на място.

/Снимка1: Агенция „Пътна инфрастуктура“; снимка2: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий