Секции

19 April 2024 20:01

Хиляди на път за празниците, МВР със спешни мерки за трафика

Максимална мобилизация на полицейски екипи обещават от МВР покрай настоящите празници. Готова е да влезе в действие и цялата налична снегопочистваща техника при влошаване на времето. Ще бъдат спирани превантивно и тежкотоварни автомобили над 12 тона на датите 22 декември и 1 януари.

Редица мерки за облекчаване на трафика ще бъдат предприети около предстоящите коледни и новогодишни празници. Така например на 22-ри декември и 1 януари ще бъде спирано движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Именно те бяха една от основните причини за километричните заръствания при последния силен снеговалеж в края на миналата седмица. Тогава аварирали ТИР-ове затвориха за часове основни пътни артерии като магистралите Хемус и Тракия.

Мерките бяха оповестени след поредното заседание на извънредния щаб за зимната обстановка.

гл. инспектор Росен Рапчев, началник на „Пътна полиция“:

„Ще се спират тировете в дълбочина, т.е в област, където няма сняг при условие, че навлизат в друга, където има.“

Основен акцент ще бъде и контролът върху водачи, употребили алкохол и наркотици.

От МВР увериха още, че на пътя ще бъдат мобилизирани и максимално количество полицейски екипи, които да следят за спазването на правилата за движение. В готовност са и снегопочистващите фирми при влошаване на времето. Ще бъдат проверяват и всички чуждестранни товарни автомобили дали са подготвени за движение при зимни условия.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер