Секции

19 April 2024 11:55

500 000 лв. повече за медицинските дейности за 2019 г.

Близо половин милион лева повече за здравеопазване през 2019 и по-добра медицинска грижа за пациентите. Това обещаха от здравното ведомство и Националната здравноосигурителна каса с подписването на анекс към Националния рамков договор за Медицинските дейности за 2018 г. Страни по него са Министерството на здравеопазването, НЗоК и Българския лекарски съюз.

От 1 януари всички пациенти ще имат право на повече направления за изследвания и за прегледи при специалист. 5% повече към бюджетите си ще получат пък всички болници.

През 2019 г. няма да се намаляват цените на клиничните пътеки за лъчелечение, но ще бъде направен анализ и в случай, че се открият злоупотреби, ще бъдат направени корекции. Затяга се и контролът в лечебните заведения, чрез поставяне на видеонаблюдение в инвазивните кардиологии, чрез което ще се следи дали има фиктивни пациенти.

Бележките от личния лекар за децата остават безплатни, медицинското свидетелство за брак, вече става платено подобно на това за започване на работа.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче