Секции

26 April 2024 18:39

Пазаруването онлайн е част от ежедневието ни преди големи празници

Пазаруването онлайн вече е част от ежедневието ни. Това става ясно и от данните, изнесени от Националния статистически институт, според които с всяка изминала година се увеличава броят на българските потребители пазарували онлайн. Покупките през онлайн платформи се увеличават с всяка следваща година, като най-голямо е увеличението по време на големи празници като Коледа и Нова година. Това потвърждава и проучването на Карлово Тв. На въпрос пазарувате ли онлайн за коледните и новогодишни празници с „да“ отговарят 36%, с „не“ 41%, а 23% нямат мнение по въпроса.

За последните пет години делът на хората у нас, които пазаруват по Интернет, е нараснал повече от два пъти. От около 10% през 2012 г. - до 27% през 2017 г. показват актуалните данни на европейската статистика. Хората от градовете у нас пазаруват почти двойно повече онлайн от хората в селата, показва още анализът.

С „падащи цени“ са пълни сайтовете за онлайн пазаруване, което става все по-предпочитано от шопинг маниаците. Два милиона българи зарязват пазарските чанти и избират да пазаруват от своя телефон или компютър. Това показват предварителните данни за изминалата година на водещи онлайн магазини у нас.

Поръчки по интернет прави всеки шести българин. От разстояние пазаруват както 16-годишни, така и пенсионери. Бяла, черна техника и мобилни телефони са стоките, които най-много се купуват по интернет.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче