Секции

24 April 2024 02:08

Вицепремиерът Марияна Николова уважи Богоявленските традиции в Карлово (видео)

Ритуалите, посветени на Йордановден, по традиция започнаха в двете църкви „Св. Николай“ и „Св. Богородица“, където бе отслужена празнична Света литургия.

После хората от двата храма и представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада се събраха на площад „Васил Левски“. С шествие, под звуците на военния духов оркестър, всички се отправиха към Желязков мост.

Там пред десетките граждани и военнослужещи бе осветено бойното знаме на 61-ва Стрямска механизирана бригада и знамената на военно-патриотични организации. Четири Духовници отслужиха Великият Богоявленски водосвет.

Сред официалните лица, уважили Богоявленските традиции в Карлово, бяха заместник министър-председателят на България – Марияна Николова, кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и цялото ръководство на Община Карлово, председателят на Общинския съвет и общински съветници, командирът на Механизираната бригада бригаден генерал Пламен Йорданов и висши военни, много граждани и гости на града.

За Богоявленският кръст на „Стара река“ при Желязков мост скочиха 14 смелчаци. Кръстът хвана 46-годишният Валентин Сиваков от Карлово, който работи като охрана на държавна институция в града. Всички участници получиха парични награди от кмета на общината и настоятелствата на двете църкви в Карлово. А Валентин Сиваков бе отличен с икона на Иисус Христос.

Повече за Богоявленските ритуали в Карлово и словото на вицепремиера Марияна Николова във видеото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче