Секции

27 April 2024 04:55

Всички незаконни къщи в ромската махала във Войводиново ще бъдат премахнати

Всички незаконни къщи в ромската махала във Войводиново ще бъдат премахнати. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов, който посети ромската махала в пловдивското село. С него бе и директорът на полицията ст. комисар Атанас Илков и кметовете на селото и община „Марица”. След направените проверки от представители на община Марица е установено, че над 10 къщи и различни постройки нямат строителни книжа. Въпреки това, всички те имат партиди в ЕВН и плащат законно електричеството си.

комисар Атанас Илков – директор на ОД на МВР Пловдив:

„Взели сме всички необходими мерки, така че да не допуснем ескалиране на напрежението, да гарантираме сигурността и обществения ред в населеното място. Всичко това, което е като наш ангажимент ние ще го изпълним по незаконните постройки по премахването и всичко онова, което е свързано със сигурността на населението“.

По думите на военния министър в последните години ромите в България са станали изключително нагли.

Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на отбраната:

„Общината е започнала работата, от днес са започнали проверките на сградите, всички са абсолютно незаконни правят се констативни протоколи, след което следва заповед на кмета за премахване на постройките и започва събаряне.“ Постройките, които са негодни за обитаване ще бъдат съборени веднага“.

Каракачанов подчерта, че за проблемите с ромското население в България ще бъдат взети незабавни мерки.

Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на отбраната:

„Циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дни набиха полицай, преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече. Трябва да се започне от там – докога държавата ще финансира безразборната циганска раждаемост, крайно време е да се въведе един модел. Държавата да покровителства и да поощрява грамотната раждаемост“.

Каракачанов обясни, че ще има изселени хора, които живеят незаконно, ще се спират социални помощи на семейства, които не пускат децата си на училище или отказват работа по програмите за заетост и други. А относно протестите във Войводиново той апелира тези действия да бъдат спокойни и без провокации. По-рано военният министър посети в болницата пострадалия бригаден ефрейтор Валентин Димов, който е със счупена скула, след нанесеният му от ромите побой. според лекарите, няма опасност за живота му, но предстои да му бъдат направени още хирургични интервенции.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче