Секции

24 April 2024 10:12

Митническо бюро в Карлово ще работи

На 7-ми януари тази година кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов получи писмо от директора на Агенция „Митници“ – Георги Костов. С него той го уведомява, че е издадена заповед на министъра на финансите, съгласно която в структурата на Териториална дирекция Тракийска се създава митническо учреждение – Митническо бюро Карлово.

С писмо от 19.11.2018 г., изпратено до министъра на финансите, директора на агенция митници, председателя на комисията по бюджет и финанси в НС, до всички народни представители от 17 МИР Пловдив Област и до областния управител на област Пловдив, д-р Кабаиванов изказа своето несъгласие от намерението на Агенция „Митници“ да закрие митническо бюро Карлово през 2019 г. Според него това щеше да доведе до негативни последици за икономиката и инвестициите в целия регион на север от Пловдив, както и до напрежение сред фирмите и гражданите. В своето писмо той призова да не се допусне закриването на едно добре работещо митническо бюро.

От заповедта на министъра на финансите Владислав Горанов, издадена на 27.12.2018 г., става ясно, че: Считано от 00.00 часа на 7 януари 2019 г. в структурата на Агенция „Митници“ се създават пет териториални дирекции - Тракийска, Югозападна, Дунавска, Северна морска и Южна морска. В териториална дирекция Тракийска се създават общо 12 митнически учреждения, като едно от тях е Митническо бюро Карлово, код BG003007.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов изказва своята благодарност към всички фирми, които са взели участие на срещата, организирана през ноември месец миналата година. Заедно с тяхната подкрепа и действията се постигна положителен резултат.

/Източник информация: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче