Секции

25 April 2024 18:18

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов ще обжалва решението на пловдивските магистрати. Според него то е политическа атака, за да не участва той в предстоящите местни избори за кмет

Районният съд в Пловдив постанови днес три години условна присъда с 4-годишен изпитателен срок и лишаване от право да заема длъжността кмет за срок от 4 години на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Делото е започнало преди три години.

Д-р Кабаиванов бе признат за виновен от Пловдивския Районен съд за присвояването на близо 27 000 лева при изпълнението на общински проект за изграждане на канализация и градска пречиствателна станция. Става въпрос за средства, получени по сключен между Министерството на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007г. - 2013 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд за „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр.Карлово“. Като кмет д-р Кабаиванов е трябвало да ги управлява. Според магистратите парите са присвоени в полза на трима познати на карловския кмет от общинския отдел, който ръководи проекта. Те са били назначени, но фактически не са ходили на работа.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов е категоричен, че ще обжалва решението на пловдивските магистрати, защото според него това е политическа атака. Крайната й цел е той да не участва в предстоящите местните избори за кмет.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче