Секции

19 April 2024 19:17

Завърши ремонтът на свода в църквата „Св. Николай“ в Карлово

„Ден преди Нова година бе махнато скелето“, споделят от храма „Св. Николай“ в Карлово. Така завърши ремонтът на северната част от тавана. От няколко години мазилката на северния свод на храма се ронеше. Грижовните служители непрекъснато събираха отломките и обезопасяваха пространството, за да предпазят хората, които влизат в църквата. Едва през октомври тази година храмът получи пари за неотложния ремонт.

Само за два месеца /ноември и декември/ фирма от община Карлово извърши спешните строителни дейности – почистване на старата мазилка, наковаване на нови летви, груба мазилка, фина, боядисване в бяло и полагане на цвят като основа за стенописите. Орнаментите са дело на карловския художник Райчо Пеев.

Преди няколко години ремонт бе направен на южния свод на храма. Остана централната част, която също се нуждае от неотложно строително обновяване. Църковните служители изказват благодарност на фирмата, осъществила ремонта, за 3-дневната допълнителна безплатна работа в почивните дни, за да може с мрежа да се обезопаси централната част на храма. Църковното настоятелство и Архиерейското наместничество в Карловска духовна околия ще търсят начин и средства тази част от църквата „Св. Николай“ също да бъде обновена.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче