Секции

29 March 2024 15:51

Катя Адърска – директор на ПГ“Ген.Вл. Заимов“ в Сопот: Заради ураганния вятър реагирахме по най-щадящия за учениците начин

Поради силния ураганен вятър в Сопот се е наложило учениците от ПГ“Вл. Заимов“ да бъдат евакуирани. Предписанието за това е дадено от Гражданска защита след оглед на сградата. Поводът са строшените стъкла от опасния вятър на две от трите входни врати на гимназията. В резултат от получилото се течение в сградата, тя не е можело да бъде нормално отоплена за учебните часове. Съществувала е и опасност от ураганния вятър при наличното течение да се счупят и други стъклопакети в класните стаи по време на учебния процес. "Реагирахме по най-щадящия за учениците начин"- каза за Карлово Тв директорът Катя Адърска. Според експерти вятър със скорост 80 км./ч вече е опасен за сградата на сопотската Професионална гимназия, защото тя е в края на града и е една от първите, които поемат силата на въздушните течения.

При евакуацията фирмата, осигуряваща специализирания превоз, е реагирала веднага. Учениците са изведени и придружени от учителите.

Регионалният инспекторат по образованието в Пловдив е уведомен за ситуацията в училището. Вече се работи по възстановяването на вратите.

/Снимки: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче