Секции

20 April 2024 08:45

Новото ръководство на БДЖ: Дружеството няма финансови задължения

БДЖ няма финансови затруднения, увери новото ръководство. Дружеството има нова визия , която започва да изпълнява до 2024г. Акцентът е по-добро обслужване и оптимизиране на линиите. Нови влакове няма да се купуват в близките 5 години, но ще се наемат такива в близките месеци.

Финансовото състояние на БДЖ е стабилно , дружеството дори ще е на печалба с около 10 млн. лв. за 2018г. В това увери новото ръководство на Холдинга. Предоставянето на по-качествена услуга за пътниците е най-важния приоритет, обяви изпълнителният директор на Холдинга Никола Василев.

Приходите на железницата са 350 млн. лева годишно като 175 млн. лева идват от държавата като субсидия. Оперативните задължения са в размер на 100 млн. лева. Основният кредитор е НКЖИ – там дълговете са 30 млн. лева, които новото ръководство е поело задължение да изплати с нов бърз погасителен план.

За нови влакове няма да се мисли в близките 5 години.Обмисля се наемане на 20 локомотива, 50 вагони и мотриси.

До 15 – ти февруари дружеството трябва да изготви и представи пред транспортното министерство бюджета. А сред новостите които вече са въвели е това ,че на сайта на БДЖ вече може да се вижда кой влак с какво закъснение се движи.

/Източник информация и снимки: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче