Секции

26 April 2024 22:42

Силна снежна буря помете източното крайбрежие на САЩ

Трима души са загинали в резултат на снежната буря, парализирала части на САЩ. Двама души са починали в щата Уисконсин, след като колата им излетяла от заснежения път и се блъснала в дърво. Още един човек е загинал при катастрофа в резултат на снега.

Властите в централните и североизточните щати на САЩ препоръчват на хората да не пътуват. Губернаторът на Ню Йорк забрани движението на камиони и автобуси по повечето пътища на щата. 450 служители на Националната гвардия са приведени в състояние на готовност да помогнат на бедстващи хора. Снежната покривка в град Ню Йорк ще е около 5 см. Температурите се очаква да паднат до около -14 градуса по Целзий.

Бурята, която се движи от запад на изток, се усилва от арктическия въздух от Канада. В Чикаго снежната покривка е 20 см. Лошото време доведе и до серия авиоинциденти. На летището в Чикаго самолет на авиокомпания United Airlines излезе от пистата, но пострадали няма. Подобна съдба е сполетяла и полета на Southwest Airlines при приземяването му в Омаха.

Робърт – пътник:

„Полетът ми бе отложен. Карах около 300 мили от Уисконсин дотук, за да хвана самолет до дома. И когато пристигнах, разбрах, че полетът ми е отменен. И по-важно, следващият полет е чак след 24 часа. Дали ще се случи обаче, не знам“.

Заради лошото време на територията на САЩ са били отменени около 3000 полета, а други 2500 кацаха и излитаха със закъснения. Влаковете в много райони също не се движат.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий