Секции

23 April 2024 08:33

Задържане под стража за убийство, извършено от 67-годишна жена

Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо В. Х. от Сопот. Спрямо 67-годишната жена е повдигнато обвинение за убийството на 73-годишния й съпруг, извършено на 13.01.2019 г. в с. Труд - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Съдът прие, че на В. Х. е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. На този етап от разследването от събраните до момента доказателства, включително и дадените обяснения от обвиняемата, може да се направи обосновано предположение, че В. Х. е съпричастна за това, в което е обвинена.

Според съда няма опасност от укриване, но съществува реална опасност при по-лека мярка от задържане под стража В. Х. да извърши престъпление с оглед на това, че й е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление, което е с висока степен на обществена опасност и обвиняемата В. Х. след извършване на деянието е предприела действия по заличаване на уликите.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 24.01.2019 г. от 10.00 часа.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче