Секции

20 April 2024 06:35

Делото за клевета, заведено от кмета на Община Карлово д-р Кабаиванов, е днес

На днешния ден, 21 януари, за 13:00 часа е насрочено заседанието по делото за клевета, заведено от кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов срещу кмета на Калофер Румен Стоянов.

Делото ще се гледа в Районен съд Пазарджик със съдия Красимир Лесенски, тъй като съдиите от Районния съд в Карлово са си подали отвод.

Припомняме, че повод за този съдебен спор е изявление на калоферския кмет в телевизионно предаване в началото на октомври 2018 г., в което той твърди, че отпуснатите на община Карлово 300 000 лв. за ремонт на мемориалния комплекс Христо Ботев са откраднати и не са извършени необходимите строителни дейности.

Д-р Емил Кабаиванов е заявил, че с клеветническото изказване е опетнено не само неговото име, но и престижът на община Карлово. Кметът на Община Карлово е категоричен, че Стоянов ще трябва да доказва в съда твърденията си за откраднатите, според него, средства.

Карловският кмет е съобщил, че ако съдът уважи неговия иск за обезщетение за претърпени неимуществени вреди, вследствие клевета, ще дари цялата му присъдена сума на читалището в Калофер.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Добрият брак е най-малко 80% добър късмет да намериш правилния човек на правилното място. Останалото е доверието.


Нанет Нюман