Секции

16 April 2024 18:58

Две дарения и признание за висок професионализъм получи за празника си карловското АГ отделение (видео)

Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ“Д-р Киро Попов“ чества по традиция Деня на родилната помощ. Тържеството уважиха народният представител Веска Ненчева, зам.-кметът на Община Карлово Антон Минев, кметът на Сопот Деян Дойнов, кметът на Клисура Генка Тодорова, ръководни представители на „Българска роза“АД, Донка Нанева- директор на ДГ „Слънце“, колеги, признателни родители и пациенти.

За 2018 г. ражданията в карловското АГ отделение са 306 с 309 деца, от които три двойки близнаци. От тях момчетата са 155, а момичетата 154. От началото на 2019г. са родени 22 деца. Днес на празника присъстваше, по традиция, заедно с родителите си Росица Алексиева и Георги Иванов първото родено за годината бебе. Малката клисурчанка Анастасия изплака на 2 януари в 7:14ч.

„Около 1400 пациенти са преминали през АГ отделението и то носи 1/5 от така наречения брутен продукт за бюджета на болницата, което показва един добър резултат“- сподели управителят на МБАЛ“Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев и подчерта: “Това показва, че АГ отделението има място на територията на карловската община въпреки трудностите, които изживяваме от 2018г. с него.“

Антон Минев – заместник-кмет на Община Карлово, връчи на началника на АГ отделението д-р Камен Каменов поздравителен адрес от името на кмета д-р Емил Кабаиванов и съобщи, че: „С инициативата на Общината и ръководството на ВМЗ са закупени две нови родилни легла, които след няколко дена ще бъдат доставени за отделението.“ По същата линия са осигурени за болницата и два апарата за хемодиализа.

АГ отделението получи и голямо дарение от „Българска роза“АД. Ехограф Z5 на стойност 12 420 лева. “Изключително удовлетворени сме от факта, че за втора поредна година успяхме да реализираме една благородна инициатива на нашия търговски директор Борислав Чернаев“ – заяви прокуристът на фирмата Боряна Кралева. А именно да отделяме средства и да ги даряваме на такива благородни каузи. Тази година със заделените средства от продажбата на нашата най-популярна и харесвана козметична линия “Rose Original” закупихме тази многофункционална апаратура. Изключително сме доволни, че по този начин ще подпомогнем нашата болница и града ни, в който работим и творим.“

Своите поздравления и подаръци поднесоха също народният представител Веска Ненчева, кметът на Клисура Генка Тодорова и кметът на Сопот Деян Дойнов.

Празникът беше отбелязан и с традиционния за този ден ритуал „Поливане на ръце“. Припомни го д-р Андриан Минев. Ритуалът беше извършен от майката Росица и д-р Гергана Илчева, при която е родена Анастасия, а заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев подари на бебето златно медальонче с образа на Света Богородица.

Малчугани от ДГ“Слънце“ зарадваха екипа на АГ отделението с музикална програма.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче