Секции

26 April 2024 23:00

Македонският външен министър може да се кандидатира за президент

Македонският външен министър може да се кандидатира за президент. В интервю за македонска телевизия дипломатът е заявил, че за него е чест, че името му се споменава сред тези на възможните кандидати за държавен глава. За момента обаче Димитров не е обявил официално, че ще се включи в битката за президентския пост.

Македонският външен министър Никола Димитров може да се кандидатира за президент. Това съобщи вестник „Слободен печат“ В телевизионно предаване Димитров е коментирал възможността да се кандидатира за държавен глава като е заявил, че за него е чест, че неговото име се споменава сред тези на възможните кандидати. Македонският дипломат обаче не коментира дали реално ще се включи в битката за най-важния пост в страната. Сега се намираме във важен процес на консултации, проверява се мнението на гражданите и коалиционните партньори. Но това, че се споменава моето име, е чест, заявил Димитров.

По-рано стана ясно, че първият кръг на президентските избори ще бъде на 21 април в седмицата преди Великден. От опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ заявиха, че може да бойкотират изборите, ако не бъде изпълнено тяхното искане заедно с президентските, да се проведат и парламентарни избори.

Вицепремиерът по европейските въпроси Буяр Османи заяви, че е против предсрочни парламентарни избори, защото така ще се пропусне стартът на преговорите с Европейския съюз, а това би означавало съзнателно компрометиране на процеса по евроинтеграция на Македония и отместване на фокуса от необходимите реформи за сметка на съставянето на ново правителство. Македония ще стартира преговорите за членство е ЕС през юни.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Може би когато си на 34, няма да мечтаеш за същите неща, както на 24, но все още ще можеш да мечтаеш.


Брус Спрингстийн