Секции

25 April 2024 18:36

Стартира конкурс за кукерска маска и тематична рисунка за 2019

ВМРО – Карлово организира за четвърта поредна година конкурс за кукерска маска и тематична рисунка за 2019 г.

Целта на конкурса е да се даде възможност на участниците за творческо пресъздаване и интерпретиране на задължителните фолклорни елементи на кукерския празник Старчовден, за да се съхранят знанията за вековната българска традиция за прогонване на злото.

Съгласно условията на конкурса, в него могат да участват деца и ученици от следните възрастови групи: 2.1. Първа възрастова група - ученици от I до V клас · рисунки и релефни апликации с размер А3-А4; · обемни кукерски маски, изработени от картон и други текстилни, природни и подръчни материали; 2.2. Втора възрастова група - ученици от VІ до Х клас · рисунки и релефни апликации с размер А3-А4; · обемни кукерски маски, изработени от картон и други текстилни, природни и подръчни материали; 2.3. Трета възрастова група – деца и младежи с увреждания; 2.4. За предимство ще се счита автентичният образ на кукерската маска.

Участието е индивидуално: · Творбите трябва да съдържат следната информация: - име и фамилия на детето/ ученика; - клас и училище; - телефон за връзка;

Във всяка възрастова група ще бъдат раздадени по една първа, втора и трета награда и по две поощрителни награди.

Кукерските маски се приемат до 22 февруари 2019 г. в отдел „Изкуство” на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ в Карлово. Награждаването на победителите в конкурса и откриване на изложбата ще се състоят на 7 март 2019 г. /четвъртък/ от 18.00 часа в карловската Библиотека.

Конкурсът е под патронажа на Светлозар Янков, общински съветник и председател на ВМРО - Карлово. Партньори са Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров” - Карлово, ресторант „Дионисий” и сладкарски изделия „Пилев“.

/Снимка: kmeta.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче