Секции

19 April 2024 02:00

Община Сопот организира традиционния Старопланински събор "Да стоплим сърцата с вино и любов" на 16 февруари

Община Сопот организира традиционния Старопланински събор "Да стоплим сърцата с вино и любов". Веселието ще се проведе на Манастирска поляна в Сопот на 16 февруари /събота/ от 11:00 часа. От Общината канят всички да участват и спечелят награди от няколко конкурси.

Най-добър винопроизводител на бяло и червено вино - реколта 2018 г. Мострите от вината да бъдат в стъклени бутилки с 0, 500 л. Мострите ще се приемат в Данъчна служба Сопот - етаж 2, стая 19 от 28 януари до 12 февруари включително, всеки работен ден до 17:00 часа. Класацията на вината ще бъде направена от професионална лаборатория на винарска изба от регион Сопот.

Вторият конкурс е за най-вкусно приготвено домашно мезе. Оценката ще бъде извършена на място от комисия.

Третият конкурс, посветен на виното и любовта, е литературен. Изискванията за него са творбите да бъдат поставени в голям запечатан плик, заедно с малък запечатан плик с името на автора. Творбите да се изпращат на адрес: гр. Сопот, ул. "Иван Вазов" № 57, ет. втори, Център за работа с деца. На този адрес творбите ще се приемат от 28 януари до 12 февруари 2019 г. включително. Комисия от литератори ще оцени и класира постъпилите творби. Конкурсът има национален характер и в него могат да участват всички желаещи през ограничение във възрастта.

Има още два конкурса - за най-младо семейство, сключило граждански брак в община Сопот, и най-хубав тип "Вазовски мустак".

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче