Секции

29 March 2024 16:25

Петър Москов обявява новия си десен политически проект до 2 месеца

До два месеца ще бъде официално обявен дясно-констерватиният проект на Петър Москов. Бившият здравен министър от квотата на Реформаторския блок обяви идеята си в края на миналата година. На въпрос на ТВ Европа Москов намекна, че проектът няма да бъде коалиционен.

Москов съобщи новината след поредното заседание на спецсъда по делото срещу него и бившият му заместник Адам Персенски, подсъдими за договора, сключен за доставка на ваксините „Пентаксим“, „Еувакс Б“ и „Тетадиф“. Показания по делото даде и бившият правосъден министър Христо Иванов. Пред съда, Иванов заяви, че през 2015 г. е сложил на неговото дете от ваксините, внесени от Турция.

Петър Москов от своя страна отново се обяви за невинен по делото и заяви, че то няма общо с качеството на ваксините. Той обясни още, че обвинението му е за това дали правилно е внесъл ДДС от бюджета на Министерството на здравеопазването в републиканския бюджет и съдът следва да прецени това.

По делото, което тръгна по същество през септември 2018, бяха разпитвани редица бивши министри от кабинета „Борисов 2“ – Ивайло Калфин, който беше начело на социалното ведомство, Румяна Бъчварова, която бе начело на МВР, Николай Ненчев, който оглавяваше Министерството на отбраната и Теменужка Петкова – тогавашен, а и настоящ енергиен министър. Следващото заседание по делото е насрочено за 11 февруари.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче