Секции

25 April 2024 19:22

Проект за паша на селскостопански животни и сенокос през 2019 г. ще представи НП "Централен Балкан" в Карлово

Дирекцията на национален парк "Централен Балкан" ще представи проект за пашата на животни и ползване на сено на територията на парка за 2019 година.

Срещата ще се проведе на 7 февруари от 10:30 ч. в зала "Васил Караиванов" в сградата на Община Карлово. Парковата дирекция кани всички заинтересовани страни, пред които да изложи реда и условията за ползване на планинските пасища през настоящата година.

В плана са регламентирани вида и броя на селскостопанските животни, които могат да пасат в пределите на Парка; местата и периодите за паша; начинът и периодите за добиване на сено; процедурата за достъп до този ресурс и други.

Годишният план има за цел да организира поддръжката и регулацията на местообитания във високопланинската част на "Централен Балкан", чрез въвеждане на успешни практики за паша на селскостопански животни и сенокос, като същевременно създава условия за устойчив поминък на местното население.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.