Секции

25 April 2024 01:51

В Карлово бе учреден Национален инициативен комитет за честване на 200 години от рождението на Евлогий Георгиев и 195 от рождението на Христо Георгиев (видео)

Национален инициативен комитет за честване 200-годишнината от рождението на Евлогий Георгиев и 195- годишнината от рождението на по-малкия му брат Христо Георгиев бе учреден в малката зала на Община Карлово на 30 януари.

Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов посрещна всички гости, откри заседанието и съобщи целта за неговото провеждане. В работната среща взеха участие представители на министерството на образованието и на културата, на Софийския и Великотърновския университет, директорите на двата музея в Карлово, представители от Ротари клуб, председателят на Общинския съвет, заместник-кметовете на общината, представители на неправителствени организации.

За председател на Инициативния комитет, за целогодишните чествания, бе избран кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместници са министърът на образованието и науката доц. Красимир Вълчев, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски” - проф. Атанас Герждиков и Петър Ламбрев – президент на Ротари клуб Карлово, секретар е Антон Минев – зам.-кмет на Община Карлово.

В програмата за националното честване през цялата 2019 година ще бъдат включени научни форуми, тематични изложби, ученически и младежки инициативи и състезания.

Всички предложения от институциите, представени в Националния инициативен комитет, ще бъдат конкретизирани на втора работна среща, насрочена за 21 февруари в СУ „Св. Климент Охридски”.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче