Секции

26 April 2024 01:56

Стартира национален конкурс за детско творчество „Моето семейство“

През януари стартира национален конкурс за детско творчество на тема „Моето семейство“, обявен от списание „9 месеца“. Безценното за всеки човек – семейството, ще бъде представено в рисунки, стихотворения и кратки разкази, сътворени от деца. Най-добрите творби ще бъдат издадени в луксозно издание през декември 2019 г.

Темата на конкурса „Моето семейство“ дава възможност на децата да се чувстват свободни и да развият своето въображение върху белия лист или платно, като сами интерпретират темата на конкурса.

В конкурса могат да участват деца от 3 до 6 години в категория „Рисунка“. Деца на възраст от 7 до 10 години в категория „Стихотворение“ и деца от 11 до 14 годишна възраст в категория „Кратък разказ“:

Задължително условие е творбите да не са публикувани (включително в интернет) и да не са предоставяни за печат. Всеки има право да заяви участие само в една от трите категории (рисунка, стихотворение или кратък разказ). Родителят/настойникът на кандидата трябва да изпрати творбата по два начина: на имейл: moetosemeistvo@9meseca.bg, написана на компютър (за стихотворение и кратък разказ) и под формата на снимка (за рисунка); или на адрес: списание „9 месеца”, ул. „Позитано” №169, ет. 4, ап. 5, София 1309, за Конкурс „Моето семейство”, в два екземпляра (освен рисунките, които са в един оригинал), с приложена декларация, която трябва да изтеглите от обявата за конкурса на списание „9 месеца“.

Задължително изискване е да са посочени име, фамилия и възраст на автора на творбата; минимален обем на разказите – 3000 знака; рисунките трябва да бъдат с вертикален формат А4 и придружени с напечатани на отделен лист подробности за автора (име, фамилия и възраст на автора на творбата).

Всички получени произведения ще бъдат оценявани от специалисти в конкретните области. Съставът на журито включва: Васил Горанов - художник, живописец, Силвия Недкова - литературен журналист и Йорданка Белева - писател.

Всеки един автор на творба, включена в сборника, ще получи следните награди:

• ВАУЧЕР за книги на стойност 50 лв., предоставен от Ozone.bg.

• ЕКШЪН КАМЕРА, предоставена от Kassaba Systems.

• КАЛЕНДАР за 2020 г. с картини на Васил Горанов.

/Снимка: 9m-bg.com/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай