Секции

19 April 2024 16:23

Проф. д-р Петър Петров, кмн, представи в Карлово иновативна технология за ранна диагностика на рак на гърдата (видео)

В най-скоро време в Медицински център 1 в Карлово акушер-гинекологът проф. д-р Петър Петров, кмн, ще извършва мамологични прегледи с най-съвременния метод в света за ранна диагностика на рак на гърдата. Иновативната технология, разработена и патентована в Полша, се прилага от проф. Петров, който съобщава в интервю за Карлово Тв, че методът позволява да бъдат откривани и наблюдавани образувания в млечната жлеза още в най-ранен стадий на развитие и с размер от едва 3 мм. Професорът допълва, че резултатите от това безвредно изследване се получават в рамките на няколко минути, анализирани от изкуствен интелект. Напълно безвредната технология, без облъчване, позволява да се правят прегледи един път годишно, което е важна предпоставка за преодоляването на риска от развитие на заболяването. Проф. Петров е категоричен, че диагностициран в ранен стадий, ракът на гърдата е напълно лечимо заболяване.

Методът за ранна диагностика се основава на контактна термография с течни кристали и се характеризира с изключителна точност и бързина, без да причинява облъчване и болка за изследваните. При отсъствие на регистрирана патология, резултатите се получават до минути, при съмнение за наличие на патология, системата изисква попълване на допълнителни данни за пациента и термографските снимки се преглеждат отново.

Проф. д-р Петър Петров ще извършва прегледи в Медицински център 1 в Карлово след записване на желаещите жени на тел.: 0335 / 93204 и 0879534153.

Таксата е 60 лв. и се плаща след прегледа.

По-подробна информация от акушер-гинеколога проф. д-р Петър Петров, кмн, във видеото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче