Секции

22 August 2019 01:51

Кабинет за работа с деца със специални образователни потребности бе открит в ДГ"Зорница" в Карлово

Кабинет за работа с деца, нуждаещи се от специализираните грижи на логопед, ресурсен учител и психолог, бе официално открит на 4 февруари т.г. в детска градина „Зорница” в Карлово.

Малчуганите от детското заведение вече имат специална стая, съвременно оборудвана в съответствие със спецификата на децата със специални образователни потребности /СОП/: развиващи и образователни игри – внос от Германия, закупени от специализиран магазин; пособия за алтернативна и допълваща комуникация; логопедични карти; дидактични игри, разработени от учителите; учебни и методически ръководства; арт материали и консумативи. Всички те ще бъдат обновявани и допълвани в процеса на терапевтичната работа.

Освен децата със СОП, подкрепа за личностно развитие от специалистите ще получават и малчуганите с поведенчески и говорно-речеви проблеми.

На официалното откриване на кабинета присъстваха деца, техните родители и председателят на Обществения съвет към ДГ „Зорница”. Гости на събитието бяха заместник-кметът на община Карлово Антон Минев и Зейнеп Ходжа – държавен експерт в Министерството на образованието и науката. Водосвет за здраве отслужи отец Христо Минчев.

/По информация и снимки: Община Карлово/

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всичко почива в крайна сметка на факта, че всеки може да разбере онова, което е единосъщностно с него.


Шопенхауер