Секции

29 March 2024 11:10

Успех за СУ "Васил Левски"- Карлово и ПГ "Ген. Владимир Заимов"- Сопот в националния конкурс "Ученето е навсякъде"

СУ "Васил Левски"- Карлово и ПГ "Ген. Владимир Заимов"- Сопот заеха успешни места в класациите на публика и жури в националния конкурс "Ученето е навсякъде", който е част от кинофестивала /не/Възможното образование. Участие в него взеха 32 училища. Те се включиха от 19 населени места в България. За конкурса бяха изпратени 88 плаката, които са събрали общо 5648 харесвания и 643 споделяния само от страницата на фестивала. Резултатите са отчетени в началото на месец февруари.

Според организаторите, това не е само конкурс. Това е инициатива, която доказа, че училището трябва да има ролята на общностен център, в който учениците да се развиват и да достигат до все повече нови кътчета знание и учене. Това разбиране е показано в много от плакатите. Темата е докоснала много млади хора, ученици, деца, учители. Ученето е навсякъде, а училището е средище за обмяна на идеи, откривателство, общуване, споделяне, взаимодействие и създаване на общности. Събраната подкрепа на плакатите - като харесвания и споделяния - е най-доброто доказателство за наличието на живите общности около всяко училище- подчертават организаторите.

Ето плакатите, които събраха най-много гласове от харесвания на страницата на Кинофестивал (не)Възможното образование:

Седмо място: ОУ „Любен Каравелов“, гр. Попово – 203 гласа

Шесто място: ОУ „Професор Марин Дринов“, Панагюрище – 205 гласа

Пето място: 139 ОУ „Захарий Круша“, София – 256 гласа (ще бъдат наградени два плаката, заради допусната грешка качването в страницата)

Четвърто място: СУ „Иван Вазов“, гр. Вършец – 274 гласа

Трето място: СУ „Иван Вазов“, гр. Нова Загора - 417 гласа

Второ място: Професионална гимназия „Владимир Заимов“, гр. Сопот – 435 гласа

Първо място: ОУ „Васил Левски“, гр. Ловеч, 773 гласа

Изборът на журито:

139 ОУ "Захарий Круша" , София

ГПЧЕ „Симеон Радев“, Перник

СУ “Васил Левски”, Карлово

СУ "Св. св. Кирил и Методий" Карнобат

127 СУ "И. Н. Денкоглу", София

Професионална гимназия по телекомуникации

Плакатите избрани от хората и от журито получават двойни покани за всички филми от фестивал (не)Възможното образование, както и възможността да бъдат изложени по време на фестивала във фоайето на Федерация на научно-техническите съюзи, където ще се проведе самият фестивал за времето от 15 до 24 февруари.

Плакатът на ОУ "Л. Каравелов"- гр. Попово е плакатът победител и в двете категории - избран от хората, които са го харесали, и избран от журито. Наградата за него е освен двойна покана за всички филми и излагане на изложбата по време на фестивала, и абонамент за 6 месеца за ресурсите от сайта Уча.се, благодарение на тяхната подкрепа за Кинофестивала.

Награда получава и Александра Емил Георгиева, която е показала специално отношение по темата и я представила по много интересен и различен начин. Тя е ученичка в 51-во СУ “Елисавета Багряна” и ще получи двойна покана за всички прожекции от фестивала.

Допълнителна двойна покана за всички прожекции получава и 137 СУ "Ангел Кънчев", София, като извинение пропуска на организаторите при публикуването на плакатите.

/Източник информация: фейсбук страница Кинофестивал не-Възможното образование

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче