Секции

22 August 2019 01:17

Премиерът Борисов: Няма да се закриват болници по време на моето управление

Болници по време на моето управление няма да се закрият. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов на среща с представителите на Сдружението на общинските болници. На срещата са присъствали още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на НЗОк д-р Дечо Дечев.

Поводът за срещата са финансовите проблеми на общинските болници и недостатъчните възнаграждения за труда на медицинските специалисти. „Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве се увеличават всяка година, затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени“ е заявил премиерът. Министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от общинските болници в страната. Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения. „Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които средствата не достигат“, подчерта премиерът.

До утре Министерството на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Културен афиш
Изтегли си късметче