Секции

26 April 2024 09:29

Увеличават заплатите в общински и областни болници с между 10 и 40%

Заплатите на медиците в общинските и областните болници ще бъдат увеличени с между 10 и 40%. Това решение взе правителството след среща с представители на здравните заведения в страната. За целта кабинета отпуска допълнително 30 млн.лв, с които да бъде подобрена дейността на болниците.

Ден след като премиерът Бойко Борисов обеща да няма закриване на болници по време на неговото управление и поиска план как тяхното финансово състояние да се оздрави, решение вече има. Държавата отпуска допълнителни 30 млн.лв. за лечебните заведения. Финансирането ще бъде разпределено в рамките на тази година, като 18 млн. от него ще отиде за общинските болници, а 12 – за областните.

Освен за заплати, средствата ще бъдат изразходвани и за по-добро функциониране на лечебните заведения. От Сдружението на общинските болници възприеха решението като положителна промяна, търсена вече седем години.

Така с допълнително отпуснатите средства, за тази година болниците ще разполагат с общо 66 млн. лв повече от парите за 2018-та.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче