Секции

29 March 2024 11:31

Художникът Стефан Йорданов посвети изложба на паметта за Апостола (видео)

Художникът Стефан Йорданов посвети изложба на паметта за Апостола. Откриването й постави началото на възпоменателното отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски в Карлово. Творбите са подредени във фоайето на Община Карлово и представляват портрети на бележити фигури в българската история като ген. Павел Карцов, ген. Владимир Вазов, ген. Георги Вазов, полк. Владимир Серафимов и други.

„Самото представяне на тези видни личности трябва да ни напомни на нас, които живеем в този регион, че наред с титаните като Левски, Ботев и Вазов, тук са се родили и много бележити българи, които също са оставили своето име в нашата история“ – каза при откриването зам.-кметът Антон Минев.

От своя страна авторът на картините Стефан Йорданов сподели, че в навечерието на годишнината от гибелта на Апостола многото думи са излишни и трябва да си припомняме непрекъснато, че дела трябват, както казва Левски.

„Събуждането на родолюбивото чувство у българина е целта на тази изложба. Гордея се с дядо ми.“ – сподели Виктория Йорданова- внучка на художника, в специално интервю за Карлово.ТВ.

Сред уважилите събитието бе и известният карловски художник Дечко Тодоров.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче