Секции

23 April 2024 22:14

/обновена/ Икономическата гимназия в Клисура чества 154 години от рождението на патрона си Тодор Влайков

Професионална гимназия по икономика „Тодор Г. Влайков“ в Клисура чества 154 години от рождението на патрона си.

По този повод ръководството на училището е получило поздравителен адрес от Академичното ръководство на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. „Това е особено вълнуваш момент, който неизменно напомня за корените на истинските традиции в историята и развитието за всяко училище и ние с радост споделяме Вашия празник.“- отбелязва ректорът доц. д-р Иван Марчевски. „Искрено Ви желаем да съхранявате творческия си дух и ентусиазъм, следвайки тези утвърдени във времето традиции, като откривате нови перспективи за неговото успешно развитие!“- подчертава той.

Икономическата гимназия получава увереност и за бъдещата подкрепа от Стопанската академия като партньор и съмишленик по пътя към утвърждаването и отстояването на авторитетното си присъствие в конкурентната среда на образователния пазар.

Професионална гимназия по икономика „Тодор Г. Влайков” – гр.Клисура е основана по инициатива на Централния кооперативен съюз – гр.София за подготовка на средни икономически кадри през 1985 год. със заповед на министъра на народната просвета проф.Александър Фол.

По време на празника в Икономическата гимназия директорът Румена Милова сподели: Благодаря на всички институции в гр.Клисура – Кметство, Читалище „20 април 1876 г.” , Исторически музей, Държавно горско стопанство, Наркооп - Клисура и ПК "Т.Марков"- с.Розино – за подкрепата и за успешната ни съвместна работа през изминалите години.

Благодаря на учителите, които ежедневно се справят с предизвикателствата на професията ни, с реформите в образованието, с реализирането на дейности по програми и проекти! Сърдечно благодаря на ръководителите и учениците за активното участие в групите за извънкласните дейности - Народни танци, Мажоретки, Модерни танци, Дигитален свят, Математика, Здравословен начин на живот и Театрална група!

В днешния празничен ден нека примерът на Тодор Влайков да мотивира всички нас за повече успехи, да вдъхнови всички ученици за вяра в доброто и в собствените възможности, за надежда, че с труд и упоритост всички мечти могат да се реализират!".

/Снимка 2: интернет; снимки в Галерия: ПГИ"Тодор Г. Влайков"/



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче