Секции

26 April 2024 18:32

Учениците на диригента Йосиф Герджиков изнесоха концерт на финала на майсторския клас за барокова музика (видео)

В Карлово завърши майсторският клас за барокова музика под ръководството на оперния певец, диригент и педагог Йосиф Герджиков. Обучението е част от Международния конкурс „Розата на Евтерпа в Карлово“, който се организира от Вероник Стеено, Община Карлово и НЧ „Васил Левски 1861 г.“ през септември.


Тази година майсторският клас бе от 5-и до 10-и февруари в камерната зала на карловското читалище и бе посветен на две юбилейни годишнини – 360 години от рождението на Хенри Пърсел и 260 години от кончината на Георг Фридрих Хендел – велики имена на композитори в световната класическа музика.


Основната тема на майсторския клас, проведен от специалиста по барокова музика Йосиф Герджиков бе: „Английски барок 17-18 век: Принцип на бароковата интерпретация и импровизация за певци и инструменталисти“. В обучението участваха професионалисти и любители. Младите музикални и инструментални дарования от Гърция, Македония, Русия и България представиха на финала на обучението прекрасен оперен концерт в Камерната зала на НЧ „Васил Левски 1861 г.“.


Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев благодари за изнесения концерт и поздрави участниците.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче