Секции

27 May 2019 14:17

Инж. Георги Илиев – директор на НП “Централен Балкан“: До 22 февруари очакваме предложения по тазгодишния план за ползването на пасищата на територията на Парка (видео)

В ход е обсъждане на плана за 2019 година на Национален парк „Централен Балкан“ за ползване на пасищата на територията на парка. По този повод Парковата дирекция проведе работна среща с ползватели на пасища през седмицата в зала "Васил Караиванов" в сградата на Община Карлово.


“Целта е да се разяснят параметрите на плана за пашата на животни и ползване на сено и начинът, по който хората ще си подават заявленията за осъществяване на паша на територията на парка през тази година, както и какви документи са необходими, и каква е процедурата.“- коментира за КАРЛОВО.ТВ директорът на Парка инж.Георги Илиев.


Той подчерта, че най-важното, което трябва да се знае е, че ресурсът на пасищата е ограничен. Около 15 хиляди хектара площ годишно се дават на ползватели да осъществяват паша с домашни животни. Интересът всяка година се повишава, но площта не се променя.


До 22 февруари от Парковата дирекция очакват писмени предложения за плана, които ще бъдат обсъдени и ако бъдат приети, ще влязат в сила веднага.

Днес Ви питаме:

Купувате ли често готова храна?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.