Секции

27 April 2024 04:45

Третокласници от карловското училище „Васил Левски“ се представиха достойно във викторина за своя патрон (видео)

Викторината „Аз зная за Левски“ се проведе днес в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово. В нея се включиха ученици от петте паралелки на трети клас от СУ“Васил Левски“ в града. Състезанието е част от поредицата инициативи, с които авторитетното карловско училище отбелязва патронния си празник.

Третокласниците и вокална група „Славейче“ трогнаха учители, родители и гости с емоционалното изпълнение на стихове и песни, посветени на Апостола на свободата. Те припомниха, че не един българин се е включил в национално-освободителните борби, но „Левски пътят за борбата зовеше.“.

Викторината се състоя в три кръга. Учениците отговаряха на въпроси, свързани с живота на Левски. Четоха откъси от произведения за Апостола и познаваха кои са техните заглавия и автори. Редиха картинен пъзел с момент от живота на българския национален герой.

Директор на СУ“Васил Левски“ Мариана Манчева ги поздрави за достойното представяне и за показаните знанията за живота и делото за бележития карловец. „Продължавайте да учите за него“ - посъветва учениците тя. „Винаги си заслужава да живеете по неговите закони, да спазвате неговите завети и да търсите в себе си своя Левски“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче