Секции

26 April 2024 11:29

Съветниците от БСП излязоха с критичен анализ на карловския Бюджет 2019

Съветниците от БСП излязоха с критичен анализ на карловския Бюджет 2019. По време на тематичната пресконференция в централата на БСП в Карлово, председателят на групата съветници Манол Манолов и неговият колега Пламен Славов посочиха аргументите за своята позиция.

Според тях в тазгодишния бюджет с близо 2,5 % е намалена частта по разходните дейности спрямо миналата година, а е налице увеличение на данъчните приходи с около 35%, т.е. с около 835 200 лв. Така всяко едно семейство в Карлово ще плаща с около 70 лв. повече данъци, твърдят от БСП.

Червените общински съветници посочват, че неданъчните приходи са със 145 000 лв. по-малко в сравнение с 2018г., а около 120 000 лв. са несъбираемите наеми.

На пресконференцията председателят на БСП в Карлово Манол Манолов постави и въпроса: Кое е наложило администрацията да се увеличи с 12 човека. Според него издръжката на администрацията се увеличава, а държавната власт иска 10% намаление. Манолов коментира, че вместо разходите за администрация да се увеличават, парите могат да се използват за финансиране на редица социални дейности, като карловската болница например.

По време на анализа си от БСП посочиха, че средствата в общинския бюджет за 2019 г. за местни дейности са занижени и дадоха пример с Общинския пазар. При него предвидените средства за 2019 г. са 80 000 лв., а за 2018г. са били 81 000 лв. Режийната издръжка за миналата година е била 23 000 лв., а за тази – 11 800 лв.

Червените съветници поставиха въпроса и за просрочените задължения в карловския общински бюджет. По думите на Пламен Славов, въпреки текления заем от 5 милиона лева и отделените 1 милион лева от приходната част на миналогодишния бюджет, към 31.12.2018г. просрочените задължения са 2 милиона лева. Трупането на просрочени задължения е големият управленски проблем, твърдят от БСП.

В пресконференцията се включи и Тодор Ботев - секретар по коалиционната политика на БСП - Карлово. Според него има редица пропуски при формирането на бюджетните сметки на малките населени места.

Карловските съветници от БСП подчертаха, че не са подкрепили Бюджета за 2019, защото той е доказателство за неефективно управление и от него не се разбират заложените политики на управляващото мнозинство.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче