Секции

19 April 2024 17:28

Златна значка на Община Карлово получи Светла Славчева – внучка на Никола Славчев-първият уредник на къща музей Васил Левски (видео)

Светла Славчева – инициатор за издаването на сборника „Карлово късчета история“ на нейния дядо Никола Славчев-първият уредник на къща музей „Васил Левски“, получи от заместник-кмета на Община Карлово Антон Минев златна значка с образа на Васил Левски за заслуги за съхраняване на историческата памет на родния град на Апостола.


Фототипното издание „Карлово късчета история“ на Никола Славчев бе представено в зала „Васил Караиванов“ на 12 ноември. Срещата организирана от Национален музей и комитет „Васил Левски“ е част от програмата на Община Карлово за отбелязване на 146-годишнината от гибелта на Апостола. Сборникът, който се състои от четири книги бе обстойно и професионално представен от София Бановска – библиотекар в Общинска библиотека “Д-р Иван Богоров“.


Благодарности към Светла Славчева, която участва в премиерата на изданието в Карлово, отправиха директорът на НМ „Васил Левски“ – Дора Чаушева и заместник- кметовете на Общината – Антон Минев и Стойо Карагенски.


Повече за представянето на книгата във видеото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче