Секции

26 April 2024 21:04

Не пренебрегвайте лекарската помощ в сезона на грипа

Още в началото на настоящия грипен сезон Ви попитахме: Търсите ли лекарска помощ за справяне с грипа? Обобщените отговори на анкетата показват, че 38% от хората търсят лекарска помощ, 35% не търсят и 27% нямат мнение по въпроса. Резултатите от проучването категорично определят факта, че броят на хората, които търсят лекарска помощ и на тези, който се справят сами са почти еднакви.

Не пренебрегвайте лекарствата ни съветват специалистите. Ако сме болни и имаме нужда от по-сериозно лечение е необходимо да говорим с личния си лекар, за да предпише лечение. Така ще оздравеем по-бързо. Освен това лекарствата, против грип, предотвратяват сериозни усложнения, като пневмония.

Не трябва да рискуваме, ако симптомите на грипа не отслабват или дори се влошават, а да потърсим веднага лекарска помощ. Когато сме несигурни, дали сме болни или не, винаги по-добрият вариант е да се консултираме с медицинско лице.

Има няколко важни правила в сезона на грипа. Да стоим настрана от болни хора. Също така и от здрави, ако ние сме болни. Според лекарите грипът се предава чрез малки частици, които се освобождават във въздуха, когато човек кашля, киха или дори говори. Друго правило е да държим ръцете си далеч от лицето. Ако докоснем заразена повърхност (като врата, дръжка в автобус, влак или маса в библиотека) и после пипнем устата, очите или носа си, лесно може да пренесем болестта.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче