Секции

19 April 2024 08:08

Вицепремиерът Марияна Николова ще е патрон на Вазовите празници. Тя присъства на 15-то издание на Старопланинския събор в Сопот (видео)

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова откри нова детска площадка в Сопот. Заедно с кмета на Общината Деян Дойнов тя преряза лентата на модерното съоръжение и подчерта значимостта на грижите за децата.


Марияна Николова- вицепремиер по икономическата и демографската политика:


„Виждам, че съоръжението е изградено безопасно и се надявам то да задоволи потребностите от игри на най-малките възпитаници, които са нашето злато.“


По покана на ръководството на Община Сопот, вицепремиерът Николова е приела да бъде патрон на Вазовите празници през месец юли.


„Вазовите тържества са изключителен приоритет за българина. Българинът трябва да се гордее с Иван Вазов и нямаше как да откажа такава покана.“


Марияна Николова посети и се запозна с духовното богатство на Сопотския манастир „Свети Спас“.


Тя уважи и 15-то издание на Старопланинския събор в Сопот и даде подкрепа си за децата в творческото им представяне пред многобройната публика.


В честването на празника на лозарите и винопроизводителите Марияна Николова пожела годината да е благодатна и плодородна и се включи в зарязването на лозите край Сопот заедно с царя на виното Трифон Зарезан. В неговата роля се превъплъти известният актьор Краси Радков.


Старопланинският събор продължи с много награди за победителите в конкурсите за най-добър винопроизводител на бяло и червено вино, за най-вкусно приготвено домашно мезе, за най-добра литературна творба, посветена на виното и любовта, за най-младо семейство, сключило граждански брак в община Сопот и най-хубав тип "Вазовски мустак".


В богатата и разнообразна музикална програма участие взе и фолкпримата Глория.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Притеснявай се толкова, колкото да избегнеш неприятностите, но не чак толкова, че да си ги навлечеш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота