Секции

16 April 2024 09:30

Карлово се преклони пред величието на Васил Левски (видео)

Възпоменателното отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски продължи днес с Архиерейска света литургия и заупокойна панихида в негова памет. Те бяха отслужени от Знеполски епископ Арсений и свещеници от карловската духовна епархия в църквата „Света Богородица“, в която Левски е пял като дякон.

Карлово се преклони пред величието и достойнството на своя свиден син в митинг-поклонение на площад „Васил Левски“. В присъствието на кметове, общински съветници, ръководни представители и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, общественици и ученици прозвучаха стихове и песни, посветени на Апостола.

Своето есе прочете победителката в тазгодишния конкурс за лична творба в средно училище "Васил Левски" ученичката от 11б клас Едже Рамаданова.

В знак на признателност бяха положени венци и цветя от името на президента на Република България Румен Радев, на премиера Бойко Борисов, на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, на редица институции и организации, както и на много граждани.

Възпоменателното честване продължи с шествие до родната къща на Васил Левски и поднасяне на венци и цветя и на паметника на майка на Апостола Гина Кунчева.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче