Секции

05 May 2024 09:34

Туристическо дружество – Карлово организира благотворителен бал за 11-а поредна година

За 11-а поредна година Туристическо дружество „Васил Левски“ в Карлово, което ще отбележи 117-годишнина от основаването, организира благотворителен бал. Той ще бъде в ресторант „Карлово“ на 1 март от 19:00 часа и всеки желаещ може да участва, съобщи за КАРЛОВО.ТВ Ангел Рунташки, секретар на дружеството. Със събраните средства се поддържа материалната база на хижите „Хубавец“, „Балкански рози“, „Васил Левски“ и „Равнец“, които се намират в Стара планина, допълни Рунташки. Той поясни, че през 2018 година с парите от благотворителното събитие е направено разширение на съществуващата столова в х. „Равнец“, която се посещава от много туристи и помещението е недостатъчно за любителите на планината, които посещават тази хижа. В „Равнец“ също е направена подмяна на дограмата и е закупен нов бойлер за банята.

През настоящата 2019 г. предстои изграждане на нова столова в северната част на х. „Хубавец“. За тази цел са закупени и доставени в хижата всички материали, плюс 300 литров бойлер от неръждаема стомана, който струва 1300 лв. Част от парите за него са осигурени от Управителния съвет на дружеството, а другата са дарени от фирма „Лалев“. Секретарят на карловското туристическо дружество обясни, че транспортирането на материалите до хижите е трудно и скъпо, защото се използва силата на коне и катъри. Ръководството на Туристическото дружество в Карлово е благодарно на всички местни фирми, които помагат финансово за подобряване на условията за туризъм в карловските хижи.

С парите от благотворителния бал, който ще се проведе на 1 март т.г. ръководството е планирало смяна на водопровод от 210 м. за ВЕЦ-а на х.“Васил Левски“. Укрепване на подпорната стена на хижата. Също така ще бъде изградена система за интернет и свързаност на хижите „Балкански рози“ с „Васил Левски“.

/Снимка: karlovo.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай