Секции

26 April 2024 04:19

Индия заяви, че е унищожила позиции на джихадисти в Пакистан

Напрежение между Индия и Пакистан. Ню Делхи обяви, че е нанесъл удари по позиции на джихадистката групировка Джаиш-е-Мохамад в Кашмир. Пакистанското правителство оспори твърденията и заяви, че е била уцелена празна територия. Отношенията между двете съседки рязко се влошиха по-рано този месец, след като при самоубийствен атентат на ислемист от групировката загинаха 40 индийски войници.

В ранните часове на вторник индийските военновъздушни сили обстреляха позиции на джихадистката групировка Джаиш-е-Мохамад в Кашмир, на територията на Пакистан. Според Ню Делхи е унищожен най-големият тренировъчен лагер на ислямистите, заедно с десетки бойци и висши главатари.

Виджай Кешав Гокале, външен министър на Индия

„Правителството на Индия е изцяло и сериозно отдадено на това да предприеме всичси нужни мерки и да се бори с терористичната заплаха. Тази превантивна мярка иваше за зел лагер на Джаиш-е-Мохамад “

Версията на Пакистан е друга. Била е уцелена празна територия, а целта не са били терористи.

Шан Мехмуд Куреши, външен министър на Пакистан:

„Те извършиха агресия срещу Пакистан. Това е нарушаване на линия на контрол. Считам го за нарушение. Пакистан си запазва правото на ответно действие в своя защита. “

Напрежението между Ню Делхи и Исламабад се изостри след терористичния самоубийствен атентат станал на 14 февруари, когато 40 индийски войници загинаха в Кашмир.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче