Секции

27 April 2024 01:21

Медицинските сестри от общините Карлово и Сопот излизат на протест (видео)

Медицинските сестри от общините Карлово и Сопот излизат на протест на 1 март /петък/ от 12:00 до 13:00 часа пред МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в града на Апостола. Така те ще се включат в Националния протест на медицинските специалисти за по-достойни условия на труд и адекватно възнаграждение.

Без да се преустановява и прекъсва нормалната работа в протеста ще участват медицинските сестри от двете болници, медицинските центрове, частни кабинети. Очакванията са протеста да бъде подкрепен от лекари и граждани.

В декларация до министър-председателя, министъра на здравеопазването и омбудсмана на Република България, медицинските специалисти по здравни грижи изразяват 8 основни искания свързани с връщане на медицинските стандарти; колективният трудов договор /КТД/ на национално ниво да е задължителен за всички структури в здравеопазването; еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи, независимо от местоработата или собствеността на болницата; допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила; заплащането на нощния труд; промяна на категорията труд и други.

Медицинските сестри поставят срок за изпълнение на своите искания до 1 април, след което отново ще протестират.

Повече за протеста на медиците във видеото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче