Секции

26 April 2024 22:47

„Царицата на баскетбола“ е книга за славния път на Пенка Стоянова и успехите на две поколения в българския женски баскетбол (видео)

С изпълненията на народната певица Валя Балканска започна представянето на автобиографичната книга на Пенка Стоянова в съавторство с журналиста Диян Никифоров „Царицата на баскетбола“.


Премиерното представяне на книгата, което се превърна във вълнуващ празник, се състоя в препълнената зала на радио Пловдив на 23 т.м. с участието на: Савина Петкова председател на Общинския съвет в Пловдив, Чавдар Каришев – директор на радио Пловдив, Георги Глушков – президент на Българската федерация по баскетбол, Елеонора Рангелова – президент на правната комисия в Световната организация на ФИБА, Станко Стоянов – баскетболен деятел и бивш международен съдия, легенди в българския баскетбол, спортни ръководители, треньори, съдии, деятели на спорта в Пловдив, роднини и приятели на Пенка Стоянова от Карлово, спортни журналисти.


Чудовищна отговорност е да напишеш книга за Пенка Стоянова, сподели Диян Никифоров на срещата. Той допълни, че книгата е разказ за две поколения в българския женски баскетбол.


Специален поздрав към най-добрата българска баскетболистка карловката Пенка Стоянова и всички присъстващи направиха попизпълнителките Андреана Бакалова и Веси Бонева.


Пенка Стоянова е посветила книгата на родителите си Тота и Стефан, на дъщеря си Теодора, на брат си Вичо и неговата съпруга Стойна, на родния град Карлово, на величествения и прекрасен Пловдив – древен и вечен, европейска столица на културата за 2019 година, както и на 100-годишнината на баскетбола в България.


Повече за славния път на баскетболната легенда Пенка Стоянова, интервю с нея и нейната дъщеря Теодора Бонева във видеото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче